De politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout controleerden in de maand april in Geel 135 735 bestuurders op te snel rijden. In totaal reden 310 chauffeurs harder dan toegelaten.

Bemande controles
 
Tijdens bemande snelheidscontroles werden in april 961 voertuigen in Geel gecontroleerd op overdreven snelheid. 56 bestuurders reden te hard. Dit is een overtredingspercentage van zes procent. Dit is een lager dan het gemiddelde voor Geel in 2010 (acht procent). Het hoogste overtredingspercentage, twaalf procent, werd gemeten op de Stelenseweg.
 
Onbemande controle
 
De flitspalen controleerden in Geel 134 774 voertuigen in april. Zij registreerden 254 snelheidsovertredingen. Dit is een overtredingspercentage van 0,19 procent. Dit is een stuk lager dan het gemiddelde voor Geel in 2010 (0,34 procent). Het hoogste overtredingspercentage (1,32 procent) werd gemeten in de Roerdompstraat.
 
Resultaten aangekondigde controles april
 
Op de Zammelseweg waren snelheidscontroles aangekondigd voor de maand april. Er werden 388 voertuigen gecontroleerd. 6 personen reden te snel.
 
Controles in mei
 
In de maand mei flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Vogelzang en in de Roerdompstraat. Opgelet: Zij  beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.